Uppfödning av Bichon Frise

Yamio Starlines Kennel

Uppfödning av Bichon Frise


Välkomna till Yamio Starlines uppfödning av Bichon Frisé

Avalon 8 veckor Petit Ami´s Always on Your Mind

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej. Mitt namn är Maria Herbst och jag och min familj bor strax utanför Malmö i Tygelsjö på en stor gård utmed den skånska slätten. Underbar miljö för både barn och hundar. Här jobbar vi dagligen med att driva vårt hunddagis & hundpensionat som heter Hildesborgs hunddagis & pensionat som vi tog över 2009. Vi har en hel del egna hundar i familjen utöver vår älskade ras Bichon Frise som ligger oss varmt om hjärtat.

 

Mina hundar får vara med oss hela dagarna. Dom leker ofta med våra hund gäster och har roligt. Samtidigt är dom med mig ute på hundutställningar och även grooming tävlingar såsom inom Sverige som utomlands. 

 

 

 

År 1996 utbildade jag mig som hundfrisör och startade upp eget företag som hundfrisör i Malmö 1997 som fick namnet Mariashundtrim. Har jobbat med att frisera hundar sedan dess, och har alltid varit intresserad av pälsvård och hundars anatomi.

 

Bichon Frisé kom in i mitt liv 2013 när jag börade tävla inom hundfrisörtävlingar runt om i Europa. Men jag hade ingen egen Bichon, så jag kontaktade en annan Bichon Frisé uppfödare. Jag presenterade mig och frågade om jag skulle få kunna låna någon Bichon av henne, så jag kunde få träna på utställnings klippning. Så på den vägen blev det och är väldigt tacksam för det,samt lånade jag hennes Bichons när jag tävla inom grooming tävlingar. Från första stund blev jag förälskad i den lilla dunbollen.

 

Så 2014 köpte jag min första Bichon från White Visons Kennel..En tik som fick namnet Isabell som är vår ögonsten. Hon är mjuk och snäll i sitt temprament och är glad att få leka med sina hundkompisar fritt över våra stora marker där dom får utlopp för spring och bus. När Isabell endast 2 1/2 år gammal kunde hon redan tiltulera sig som Svensk och Dansk Champion.

 

Det krävs en hel del pälsvård. Det måste valpköparen tänka på om man väljer en Bichon Frise. Bad och fön minst var 10e dag. Mer om hur man sköter en pälsen kan ni läsa om under fliken Bichon/pälsvård.

 

 

 

Jag föder upp i en liten skala och Isabell kommer bli min start för min kennel uppfödning av Bichon Frisé. Avels arbetet innebär att se till att mina undar är ögonysta oh knäleds kontrollerade av veterinär. Jag meriterar mina hundar på hundutställningar där målsättningen är att föda upp sunda och friska hundar med ett fint temperament och med fin exteriör.