Uppfödning av Bichon Frise

Yamio Starlines Kennel

Uppfödning av Bichon Frise


DIN VALP

Avalon när han var 9 veckor

Pga Covid 19 blir det inga besök innan valp leveransen. Vi följer rek. från SKK. Facetime och foto samt videoklipp blir det mer av istället. Tackar för förståelse. 

Mer info från SKK

https://www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/dispens-och-tips-till-hunduppfodare/tips-till-uppfodare/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi är såklart väldigt måna om vart våra valpar hamnar. Att man har tid för sin hund/valp och man inte lämnar hunden ensam för länge. Rasen kräver pälsvård med bad kam och klippning.

 

Vi ser gärna att ni kommer och hälsar på valpen när den är ca 5 veckor så vi får lära känna er som ska få en ny familjevän. Bor man för långt ifrån oss för att hälsa på så har vi mail eller kontakt på messenger där vi uppdaterar er om valpens mående och skickar bilder och video tillväxt på er söta valp. Vi hjälper mer än gärna till med frågor och håller gärna kontakten med er valpköpare.

Underbart att få höra från er och få nån bild hur dom har det.

 

Detta ingår när ni får er valp. Valpen är mellan 8-9 veckor när ni hämtar. Vi följer Skk köpe avtal och regler.

 

 * Valpen är registrerad SKK

* SKK Stamtavla

* Vaccinerade

* Chipmärkta

* Avmaskade

* Veterinärbesiktigade 

* Dolda fel försäkring valp

* Mat till valpens första tid

* Filt

* Annat smått & Gott

 

 


Råd & Tips när du får hem din valp

Innan du får hem din valp kan ni förbereda att inhandla detta.

 

* Mat och vatten skål

* Hundbädd

* Valp koppel och halsband 20 cm runt hals är bra start och gärna så man kan förlänga

* Valpfoder ( man får en påse av mig vid avhämtning)

* Klotång Kam Karda 

 

Matlista & Råd

Valpen äter 4-5 mål om dagen upp till 4 månader. Vid 6 månader så kan man dra ner till 3 mål om dagen.

Blöta upp valpfodret så det är mjukt.Vill man blöta upp hela dags rasonen över en dag så går det bra också. Valpen äter olika mycket mellan 1 1/2 dl till 2 dl om dagen ibland lite mer. Äter den inte upp allt så är det ingen fara. Valpen äter när den är hungrig. Vill man ge lite mjukmat i valpfodret så går det bra men var beredd att om man börjar tillsätta lite extra gottigott i maten lär er Bichon vilja ha det alltid framöver. 1 - 2 tsk brukar bli lagom. Ha alltid tillgång till friskt vatten. Ge fodret som ni får av mig då valparna är vana vid det.

 

När mina valpar blivit junior (9 månader) ger jag Magnusson green free torrfoder. 2 mål om dagen. 1 dl Morgon/kväll. Imellan målen kan man ge lite snacks såsom hundgodis gurka morot hunddben i lagom mängd. Magnusson foder funkar bäst för mig och mina Bichon. Tycker päls hud och framförallt ger bra ögon utan för mycket rinnande. 

Total mängd som vuxen hund äter Bichon frise ca 2 dl/dag.

 

När valpen är 10 veckor så ska man avmaska igen. Det finns olika sorter att köpa både i tablettform eller pasta. Jag föredrar pasta som är lättare att ge lilla valpen. Klicka ut på fingret den mängd den ska ha så slickar dom i sig det eller sätter du det direkt i munnen.

 

Vid leverans är valpen vaccinerad avmaskade chipmärkta. Nästa vaccinering sker när valpen är 12 veckor mot parvo/kennelhosta. Sen igen när hunden är 1 år.

 

När det gäller pälsvården så finns det ett avsnitt om skötselråd och även videoklipp hur man badar och fönar en Bichon Frisé. Gå in på PÄSVÅRD

 

 

GYLLENDE REGLER

 

* Valpen behöver sova mycket då ska man inte störa valpen.

* När valpen har ätit och sovit ska den alltid gå ut på kissa eller bajsa.

* Lär barnen att inte lyfta upp valpen utan en vuxen närvarande. Låt barnen sitta ner på golvet när dom vill gosa och leka med valpen. Den tål inte fall då valpen lätt bryter benen. Detta gäller dom första 4-5 månaderna sen blir valpen större och tål mer.

* Akta valpen ifrån fimpar- snören-legobitar-pärlor små leksaker i plast som barnen har i sitt rum. Samt när man är ute så är valpen snabb att hitta på bus och få i sig olämpliga saker som stenar kottar pinnar mm. Var observant.

*Lämna aldrig valpen ensam utanför en affär eller i bilen stor risk att nån stjäler hunden. Samt aldrig lämna hunden/valpen ensam i några längre stunder i bilen då det snabbt blir dödligt varmt när solen står på.

*Vänj gärna valpen att sitta i bur under bilfärden säkrast så.

 

Lycka till