Uppfödning av Bichon Frise

Yamio Starlines Kennel

Uppfödning av Bichon Frise


Bichon Frisé Päslvård

En Bichon Frisé pälsvård kräver sin tid och omsorg. 

 

På bilden visar jag vad som kan vara en god investering att ha hemma om man ska klippa sin Bichon. Man badar sin Bichon minst var 10e dag för att den ska vara lättskött och framförallt tovfri. Tovor uppstår ganska lätt om du inte badar och fönar din hund torr.

 

 

 

 

 

 

 

 Schampo/ balsam / K9 Whitness/ sterling Silver/ Alovera 

 

Tovutrednings spray / D matter eller Nanomist K9  White magic

Karda

Kam

Klotång

Sax

Tandborste / Tandstenskrapa

Fön


Lär din valp att stå på bordet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När du får hem din lilla guldklimp så är det bra att vänja hunden vid att hanteras på ett trimbord. Trimbord kan inköpas på 4dogs och köp en galje till. Annars går det bra att lägga på en badrumsmatta hemma på bordet. Vänj hunden med att du kardar och kammar samt tittar i öronen och klipp klorna. Visa hunden att den är duktig med beröm i rösten samt när du är klar kan man ge en godisbit som belöning.


Bad & Fön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När ni ska bada er Bichon så använder ni ett milt hund schampo. Själv använder jag K9 sen många år som är min favorit. Häll i schampo i en tom flaska tex en läsk/ramlösa 1 1/2 liters. Fyll den med ljummet vatten till hälften och blanda ihop. Blöta hunden först sedan häller ni på blandningen på pälsen. Ta olika partier mellan varven och massera in shampoo blandningen i pälsen,det ska löddra mycket så går det in på djupet. Man ska aldrig hälla på schampo direkt från flaskan i pälsen. Schampot är så koncentrerat så det blir mest att man slösar halva flaskan pga man ska täcka alla partier som ofast inte kommer ner på djupet. Det är meningen man ska spä ut det. Shamponera alltid huvudet sist och skölj av huvudet först.

 

 

 

Torka hunden med en plutoduk ( som synd på bilden ) den suger åt sig vattnet eller ta en handduk placera hunden på bordet. Är det en valp så var gärna två personer som hjälps åt. En kan hålla hunden, en jobbar med att föna och karda hunden. Karda hunden samtidigt som du fönar. Resultatet bir det optimala. Rak fönar du pälsen blir den rak och fuffig. När hunden blir vuxen så kan den stå på trimbordet köp till behörande galge som man sätter fast på trimbordet. På så sätt kan man föna hunden själv och det blir mycket enklare att jobba.


Före bild innan klippning.

Förebild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna bichon hade 3-4 månader utväxt. Så länge väntar man inte i normal fall. Rekomenderar att klippa sin Bichon 8 - 10 vecka. En Bichon klipps förhand med sax. Speciellt om det ska klippas till utställning. Mina kunder som jag klipper på min salong Marias Hundtrim har en vardags frisyr som är mer lätt skött och lite kortare. Den klippningen passar dom som vill ha mer lättskött frisyr men ändå se ut som en Bichon. 

 

Min rekomendation är att klippa eller lämna in hunden på hundtrim var 8-10 vecka. Då behåller Bichon formen samt lättare för husse och matte att klara av pälsen utan att det ska bli tovigt. Tovutredning är inget jag rekomenderar och jag själv gör inga utedningar. Det gör ont på hunden och därför är det bättre att klippa ner hunden med maskin och börja om från början.

 

 

 

 

Efter bilden / samma hund som är en hane


Efterbild

Efterbild

Nu är hon klippt och klar. Denna Bichon är handklippt med sax. 

 

Vill man ha hälp med klippning av er Bichon Frisé är ni varmt välkomna att höra av er till mig. Jag klipper både till vardags och utställning.

Gå gärna in och titta på videon där jag visar hur man badar och fönar Bichon frise.

Mvh Maria Herbst 

 Hundfrisör  0708-723912

 

Mail: mariashundtrim@live.se

 

Se i meny fältet på KONTAKTA OSS

 

 

Lite olika frisyrer man kan ha på Bichon frise.