Uppfödning av Bichon Frise

Yamio Starlines Kennel

Uppfödning av Bichon Frise


Khaleesi BIR Valp SDHK 21/9 2019

Brrr det kändes att hösten var på ingång. Kallt på morgonen åkte vi iväg med endast Khaleesi till SDHK utställning i Tågarp. Mycket trevlig utställning. Det blev många koppar kaffe för att hålla värmen .. vi kom ganska tidigt. Khaleesi skötte sig utmärkt var glad och busig med glimmten i ögat. Mattes pärla 💋

Khaleesi blev Bästa valp med Hp. Superfin rosett man fick 🤩

Domare. Dragana Bujicic Vasiljevic Serbien

Nöjda med dagen åkte vi hem och tänkte att nästa helg skulle jag flyga till värmen. Naxos visade sig vara varmt och soligt väder, det kan jag intyga nu i efterhand. Hade en skön vecka med min vännina och vi njöt av god mat och sol och bad. Det var jag värd efter en intensiv utställnings sommar.


GOTLAND VISBY Khaleesi Bir Valp!!

Vi har varit på semester några dagar på Gotland  29/8 - 1/9. Vi var ett tjejgäng på 4 personer som hade sina egna raser såsom cockerspaniel,powder puff och så karin med sin Bichon, och jag med mina två bichons Khaleesi och Avalon. Vi har varit på massa utflykter och hundarna har varit med på allt. Vi besökte Högklint som låg vackert till med fantastisk utsikt över havet. Sen körde vi över 1 timmes sträcka för att få se inspelningsplatsen där dom spelar in  Så Mycket Bättre " Det var intressant och platsen såg inte alls ut samma som på tv. Förstår nu hur mycket dom rustar upp så det ska se så bra ut som möjligt på tv., men lungt och fridfullt beläget.

Vi besökte ringmuren i Visby som ser vädigt mäktig ut. Känns som man såg ett avsnitt ur Games Of Thrones serien när man ser den. Bakom muren låg den vackra Maria Kyrkan som är vacker att beskåda såväl utvändigt som invändigt. Vi åkte till hjärt fabriken som var en bod med olika ting som var allt man kan tänka sig med hjärtan sen åkte vi vidare till en stor loppisbod och jag fyndade två glas ljus stakar. Fikat och ätit på många mysiga ställen. Blir säkert ett kärt återseende till Gotland igen.

 

2 dagars internationell hundutställning Gotland

Yamio Starlines Queen Khaleesi 2 x Bir valp hederspris 

Petit Ami´s Always On Your Mind Ck Exellent championklass 3a BH / andra dagen exellent

 

Domarna : Jan Törnblom Sverige  &   Harto Stockmari Finland

       

                                                       


Khaleesi Bornholm 18/8 ⭐ 2019

Min första egen uppfödda valp ❤

 

⭐Blev bästa baby valp ⭐

⭐YAMIO STARLINES QUEEN KHALEESI ⭐

Blev bästa baby valp skulle fylla 6 månader om 3 dagar. Där var 4 utställningar denna helg men jag ställde henne i två. Ville hon skulle få vänja sigvid miljön runt omkring och få känna till atsmofären kring allt.

Hon har tagit allt med ro och tyckt det var kul och busat och lekt och hon hade sin pappa Avalon med sig. Denna gången fick pappa Avalon stå till sidan.  Han fick Exellent och CK med fin kritik och ställde han 2 gånger  men avtackades i konkurrens.  Det var tuff konkurrens bland hanarna. Många utländska utställare kom från Litauen Finland Norge Danmark och Sverige. 

Det blev världsvinnar hunden från Litauen som kammade hem vinsten och även Finland gick det bra för.

 

Jag Jennifer har även varit på utflykter och sett flugeshow live. Det var uppvisning av vackra rov fåglar, stora var dom.  


Avalon ⭐ CHAMPION ⭐

Avalon Petit Ami´s Always On Your Mind     

BIR Cert Nordic Cert

AVALON 

Blev svensk Champion samt även Dansk Champion i Västerås söndag 21/7. Helt magiskt och så stolt över min fina kille.

Jag och Jennifer körde på fredagen till Västerås som tog 7 timmar inkl rast och så skiftade vi om och köra. Väl framme checkade vi på hotellet och vilade en liten stund innan vi gick på restaurang och åt gott. När vi kom tillbaka på hotellet rastade vi hundarna än en gång innan vi började bada och föna våra hundar. Kl var då 23.00 när vi började haha. Ja jag vet att det är inte klokt men man vill ha en så ren hund som bara möjligt och vara i bästa kondition. Vi hade bara 7 minuters körning till utställningsplatsen så det var bra. Jag har nog aldrig varit med om en så smidig hundutställning. Vi fick parkering nära ingången och gräset var inte högt inne i utställningsringarna, den var klippt så tummen upp för det. Dom tog inte heller betalt för parkeringen som dom alltid brukar göra. Vädret var på vår sida, sol och fint väder och lagom varmt. Utställningen var både på lördag och söndag. Resultatet på lördagen blev Avalon 1a i öppen klass sen 2a bästa hane med reserv cert. En Norsk hane vann.

 

Vi fick hålla tummarna för Söndagen istället, ny domare nya tag. Hade köpt Champange och massa gott som vi skulle fira med ifall han vann. Men vi fick ta med det till hotellet igen på lördagen, dom var så snälla att vi fick låna deras kyl så flaskan och annat gott hölls kallt. På kvällen åt vi gott på en grekisk restaurang och laddade om. 

Söndag morgon:  Checka ut packa bilen och iväg till utställningen. Lite mer moln på himlen men ändå skönt. Det som var extra roligt var att denna domaren som skulle döma hade gjort Avalon till bästa hane i Hannover för 2 veckor sedan så lite förhoppning att han forfarande gillade honom.

 

Tjohooo !! Vi vann och han blev BIR bäst i rasen och vann över tiken. Domaren Sean Delmar från Irland berättade för oss vad som gjorde hans val. Han tyckte om båda två och förklarade vad han tyckte om den ena och den andra. Det jag fick till mig av domaren var att Avalon var av hög kvalitet och har allting rätt i sin exteriör och uttryck och rätt storlek. Jag blev superglad att få höra det och jag kan säga att när man blir tilldelat sin placering så säger domaren oftas inte något till dig direkt utan det får man läsa på kritiken. Så all eloge till denna trevliga domaren Sean som tog sig tid att utvärdera oss, speciellt nu när han blev champion !!!  Efteråt togs skumpan fram och tilltuggen .. det var verkligen nåt att fira. Avalon fick givetvis gott pålägg som skinka,ost,köttbulle mm ❤🐾🥂

 

Västerås hundutställning

Västerås hundutställning

Västerås hundutställning


Avalon BIR i Västerås

Filmklipp från Västerås hundutställning där domaren ska välja vem som ska vinna!! Tiken eller Hanen. Avalon vann 😀 Samt blev han Svensk CHAMPION och även DANSK
👏🏆🙏🎉😍🥂🐾


Tvååker Nordic Dogshow 12 Juli 2019

Det var en varm dag i Tvååker då vi skulle ställa Avalon.Vi fick sätt upp kyl duken över tältet och ha öppet överallt så det blev bra. Det är väldigt roligt att det går så bra för Avalon. 

Domare Martin Johansson  / Sverige

Vi blev BIR bästa hane med Cert och Nordic Cert.

Detta blev hans 6e cert 

Snart fyller han 2 år den 18 juli och då håller vi tummarna att det ska gå bra i Västerås nästa helg för då har han chansen att bli champion !!När man är berättigad att få ett championat titel måste hunden ha fyllt 2 år och ha minst 3 cert. Så det ska bli spännande.

Tvååker Nordic dogshow Cert⭐Nordic Cert⭐ BIR⭐ Domare Martin Johansson


Hannover Tyskland

HANNOVER TROPHY WINNER INTERNATIONEL DOGSHOW  5 -7 JULI 2019

 

AVALON    Petit Amis Always On Your Mind 

⭐ 3 tyska Cert och CACIB  BOS⭐

Vilken fin och lyckad helg det blev i Hannover. Jag och en annan uppfödare åkte till Tyskland. Jag körde hela vägen det var ganska tufft men det gick 😊 körde hemifrån kl 9 och körde 2 timmar i Danmark till båten i rödby. Båten gick över på 45 minuter och sen körde vi ifrån puttgarden till Hannover. Innan vi var framme på hotellet var kl 19. Hundarna var duktiga och vi rastade dom ordentligt, sen åt vi ute med hundarna med oss. Solen sken och det satt gott med ett glas vin och god matbit.

På kvällen innan vi på oss så badade jag Avalon och gjorde honom fin inför morgondagens tävling. Morgonen därpå åkte vi till utställningen. Stor och fin utställning och lätt och hitta. 

 

Det var 2 dagars utställning och första dagen gick fantastiskt.  Domaren tyckte om min Avalon och vi vann klassen och blev bästa hane 😀🎉🏆⭐ Även söndagen gick bra och vann klassen .

Vi firade stort när vi kom till hotellet och var superglada att allt gick så bra för oss. 

Hade en kul helg och fick träffa många andra utställare så som danska tyska uppfödare. 

 

Avalon i Hannover tillsamman med domaren Sean Delmar Irland. 1a plats och placerade oss som bästa hane och blev BOS

Vännersborg Nordic dog show  2019 - 06 - 08

Vi Vann !! 

 

Avalon Petit Amis Always On your Mind

  Bir / Bob  Cert - Nordic Cert 

 

Avalon blev bäst i rasen BIR utav 5 hanar på Vännersborg Hundutställning. Vi fick även  Nordic certet !! 

Solen sken inte just denna dag utan det regnade för fullt i omgångar. Hade tur när vi gick in i ringen var det uppehåll men svart moln var på ingång. Men domaren hann bedöma honom innan himlen öppnade sig med forsande hällregn. Inget kul och visa upp sin bichon i blött päls. Men så blev det uppehåll nån minuter och då var jag inne i ringen för bästa hane och vi vann !! Så roligt att hon uppskattade min Avalon och han fick fin kritik. Bilden på mig och domaren Eva Borg Liljekvist fick vi stå under tältet för  bilden då det regnade igen..Japp skurarna kom och gick, men vad gjorde det när det gick så bra. Trevlig utställningsplats som låg längs med vattnet vid Göta älv där jag kunde tagit vackra bilder men det får bli nästa gång. Återkommer gärna till denna fina platsen igen.

1a unghundsklassen exellent Ck

1a bästa hane med Cert + Nordic Cert och BIR

Vännersborg Nordic Dog Show 2019 - 06 - 08

Hässleholms Nordic show hundutställning 

2019 - 05 - 18

Avalon Peti Amis Always On Your Mind 

1a unghundsklassen Exellent CK 🌟

2a bästa hane med CERT 🌟Nordic reserv CERT 🌟

Domare Tomasz Borkowski 

Haft en fin dag med vänner dock kallt och duggregn. Så det blev inga utomhus bilder i ringen direkt. Tur jag tog med kaffe det satt gott. Då var det första utomhus hundutställning i Sverige igång. Upp med tältet.. nja det går sådär tycker jag. Mitt tält är lite trångt för 2 personer att stå i samt så lutar den konstig fast jag tycker jag gör rätt i uppsättningen. Ska inskaffa mig ett nytt och större tält tror jag😀

Avalon skötte sig bra denna gången han sprang på fint utan att bli allt för ivrig som han kan bli ibland. Han har förmågan att hoppa och busa i ringen och det vill inte matte där och då haha. Då ska man gå fint så domaren kan se rörelsemönstret korrekt. Jag jobbar mycket på det och vi går ring träning imellanåt. Ingen har sagt det ska gå dans på rosor .. mognad och träning ger resultat. Stolt över min kille och vi fick det åtråvärda certet med fin kritik. Fick även ett Nordic reserv cert vilket innebär att man kan bli Nordic Champion när man erhållit 3 nordic cert från 3 olika länder inom norden.

  Fick höra av min man där hemma i Tygelsjö att det var strålande sol och varmt. Han fikade i solsken medans vi huttrade under tältet. Otroligt att det kan vara sån kontrast i vädret. Avståndet är inte så långt mellan Tygelsjö och hässleholm🌞

Avalon Hässleholm Nordic Dogshow 2019 - 05 - 18


Danmark Hedensted 23/3 2019

Då bar det iväg till Danmark 2 1/2 timme körning till hundutställning i Hedenstend och det var en dubbel utställning. Vi var 3 som åkte iväg så tiden gick snabbt när man har kul med massa hundprat i bilen. Vi åkte inte tomhänta hem. Det gick bra och domarna var väldigt förtjusta i min kille eftersom jag fick fantastisk kritik. Avalon är 1 1/2 halvt år idag och har fått sitt 3e danska cert. Han kan inte titulera sig som champion från han blir 2 år, det är reglerna.

Det krävs 3 cert för att bli champion så dom certen ligger vilande tills vi kan få titeln sen. Väldigt stolt och glad att det går så bra för Avalon. Men vi fortsätter och försöker få även andra åtråvärda tiltlar såsom. Nordic cert krävs 3 st från 3 olika nordiska länder = Nordisk Champion, Cacib krävs 4 st från 3 olika länder = internationell Champion

Avalon Petit ami always on your mind

Utställning 1 ⭐1a Ukl Ex CK 3a Bhkl⭐

Utställning 2. ⭐1a Ukl Ex CK 2a Bhkl Cert⭐ 


MY DOG 2019 internationel Nordic Dog Show Göteborg BIR Junior CRUFT kvalificerad

Wow vilken helg det blev !! Så stolt och glad för min fina Avalon. Här älskar och visa upp sig men gör matte lite nervös ibland då han är så glad och ivrig inne i ringen. Min lilla duracellkanin hihi. Han visa upp sig så bra i helgen. Vi hade en super trevlig helg med alla Bichon vännerna runt ringen. Avalon petit amis always on your mind Torsdag Bästa unghund exellent ck 3a bästa hane med reserv cert Fredag Bästa junior hane och även BIR junior Cruft kvalificerad 3a bästa hane med CERT

MY DOG januari 2019


MY DOG 2019 Bis Junior Finalen

Stolt över min kille hur bra han gick inne i ringen.
Best in show junior finaler vilken show. Kul och få vara med om. Ingen final plats med kul att få vara med .😍